Graffiti Blog

Graffiti blog mindenkinek, akit foglalkoztat a téma. Képek, videók, hírek, cikkek, és még sok egyéb extra.

Szavazás

My Web Poll
Szeretnél sketch battle-t a blogon?

Igen
Nem

Címkék

Exit Through the Gift Shop

2012.08.02. 15:14 Snar

Íme még egy film. Ez a street artról szól, megismerhetitek jó pár utcai művész munkásságát. Nem mai, de szerintem nem egy embernek lesz újdonság. Jó szórakozást!

Szólj hozzá!

Címkék: film videó street art graffiti

Pár szó a crew-okról

2012.08.02. 13:03 Snar

A "crew" olyan csoport, illetve szervezet, amely a graffitivel foglalkozik. Sok ilyen csoport jött létre, főképp Amerikában.
Itthon az első "komoly" crew a PNC (Pride Not Crime) volt.

Na de térjünk a lényegre!
Crew-ot úgy tudsz alakítani, hogy:
1.: vagy elmész egy olyan helyre, ahol rengeteg a writer, és ott csinálod meg a tagfelvételt(nyilván nem profikat, mert azoknak már így van/lehet)
2.:(legegyszerűbb, haladóknak ajánlom)-> megkérsz MEGBÍZHATÓ haverokat, ismerősöket, hogy ha érdekli őket ez a művészet, lépjenek be a csoportba, és kitanítod őket, vagy fessenek veled együtt, esetleg nem-e ismernek olyan embert, aki szintén ezzel foglalkozik.
3.: esetleg még azt is meg lehet próbálni, hogy interneten meghirdeted valami ezzel foglalkozó oldalon, hogy pl. "itt, meg itt létre jött egy crew, aki ilyen, meg ilyen, meg jól tud festeni, az jelentkezzen itt meg itt. (ha a 3. lépést valaki meg akarja csinálni a trukkok.hu-n, azt kérem, hogy a TÁRSALGÓBA írja!! (kösz)

Belépés: belépni egy ilyen bandába úgy lehetséges, hogy sokat festessz, rajzolgatsz mindenféle helyre(lehetőleg normálisan :D) és erre ha szerencséd van, néhány writer előbb-utóbb fel fog figyelni, a többi meg már csak rajtad múlik. Ezt pl. Pesten szerintem el lehet érni, nemtom, nem vagyok pesti :D

Sok szerencsét!
[forrás]

Szólj hozzá!

Címkék: graffiti

MOP készítése

2012.08.01. 16:13 Snar

MOP-nak nevezik ugye a házikészítésű markereket/squeezereket. Nos, ha markert nem is, de squeezert megéri otthon készíteni, hisz apró pénzből el lehet érni szinte a bolti minőségét. Szerintem a most következő technika lesz a legjobb, nekem bevállt, sok ilyet készítettem már, nem nehéz, és meg van hozzá minden, ami kell, de ha nincs, akkor is szinte ingyen beszerezhető.
Ami kell hozzá:
-egy üres papírragasztós flakon
-anyu régi mosogatószivacsa
-egy kiscsavarhúzó
-penge
-tinta
Fogd a kiürült papírragasztót, és jól mosd ki, ne maradjon benne semmi. Ha jól kimostad, töltsd meg tintával, és dobj bele egy kis csavart, vagy kavicsot, amit akarsz. Ez azért kell, hogy felrázza a festéket, ugyanaz a célja, mint a kis üveggolyónak a kannákban. Ha a tintát betöltötted, jöhet a szivacs. Csak a dörzsi részére lesz szükség, úgyhogy azt szakítsd le, és maga a szivacs része mehet a kukába. Jól tömködd bele a dörzsi részt a lyukba, nehogy szivárogjon. Ha úgy érzed, hogy szükséges, vagdosd le kicsit a szivacs tetejét, és már kész is vagy. Íme egy videó, ami alapján jobban meg fogod érteni szerintem:

Szólj hozzá!

Címkék: videó

Graffiti technikák

2012.08.01. 14:47 Snar

Tegnap ugye elindítottam egy Tutorial rovatot. Ez a következő része, amely a technikákról és az eszközökről fog szólni.
Graffitizéshez gyakorlatilag mindent használhatsz, ami nyomot hagy maga után. Nincs korlát, a világ nem a festékszórónál áll meg. Most felsorolok pár népszerű technikát.
Roller / rollup - ez festékhengerrel való graffitizés. Nagyon elterjedt technika, sokan használják, mert olyan helyekre el lehet vele érni, ahova másképp nem nagyon. Viszont sok idő elsajátítani, és nagyon időigényes munka, legalábbis ha nagyot akar az ember készíteni. Eleinte csak kicsibe, az se baj, ha csak egy alap szín van, ne akarjatok fejest ugrani bele, nagyon nehéz, nekem elhihetitek. Íme egy videó, hogy körülbelül miről is van szó:

(továbbiakhoz kattints a "tovább>>" gombra.)

Szólj hozzá!

Címkék: videó poroltó

Artbase 2012 - Berlin városi művészeti fesztiválja

2012.08.01. 13:06 Snar

Körülbelül 100 elismert utcai művésszel, többek között Karl Addison and James Bullough, Alias, Buff Diss, Graffiti Research Lab Germany, SAM Crew, Mean Marek, SP-38, Tona és Wurstbande - kétségtelenül az év legnagyobb street-art fesztiválja lesz Berlinben. A szervezők szerint ez a rendezvény nem kommersz fesztivál, csak szimplán egy "nagyvárosi" hétvége. Különböző zenei stílusokkal, és műhelyekkel várja a rendezvényre látogató embereket. Idén a fesztivál Augusztus 24. és 26. között lesz megszervezve Berlinben, pontosan itt: NSA field station Teufelsberg.
Aki teheti, az menjen el, igaz, hosszú út, de érdemes, ha másnem egy nyaralásra tartva útbaejteni, vagy nyaralásról hazafelé tartva visszafelé szétnézni egy kicsit.
Egyébként a hely már most is sok graffitinek örvend, mutatok is párat.
nsa2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: hírek verseny képek street art graffiti épület burner

Pár szó a filcekről

2012.07.31. 18:49 Snar

Na szóval, a filcek.
Rengetegféle filc létezik, mérettől, és tank térfogattól, illetve kialakítástól függően.
Először is, vannak a T filcek. Ezek általában 30mm-nél szélesebb fejű filcek, mint pl. a Montana Hardcore XXL.
Aztán vannak a,, sima,, fejű filcek, ezek többnyire 15-30mm körül mozognak.
Vannak a vágott fejű filcek, ezek főleg alkoholosfilcek, nem pont a legprofibb választás, de kezdőknek tökéletesen megfelel az is.
A squeezerek is nagyon elterjedtek, ezek egyszerű, kör alakú filcek, amik (mint ahogy a nevük is mondja) könnyen "préselhetőek", így a nagy festékmennyiség miatt gyönyörű folyásokat lehet vele produkálni.
Squeezert lehet készíteni házilag is, a legegyszerűbb módszer az a cipőpasztába beletöltött festék, de erre több technika is van, én mondjuk sok mindenből csináltam már ilyesféle dolgokat, leginkább csak kísérletezésként.
Szerintem nem érdemes otthon csinálgatni, nekem legalábbis nem sikerült fele annyira jót se összehoznom, mint amit boltokban lehet venni, kalligrafikus markert pedig otthon LEHETETLEN csinálni, szóval azon kár is gondolkodni, hogy hogy lehetne, úgyhogy ha olyan tageket akarsz tolni, amik ki is néznek valahogy, én javaslom, hogy nézz szét, nekem eddig Montana Black 15mm-es üres filchez volt szerencsém, meg OTR 093-hoz, hát nekem inkább a Montana ragadta el a szívemet, nagyon megtetszett, azóta már vagy 3-at elhasználtam, mióta először kipróbáltam, pedig mindet újratöltöttem, amennyiszer lehetett...
Szóval én ajánlom, hogy nézz szét különböző webshopokban, mivel én Szerbiai vagyok, nem igazán tudom, hogy Magyarországon hol érdemes szétnézni, de ha esetleg te is egy Szerbiai olvasó vagy, akkor a www.yuhol.rs shopot ajánlanám, én is tőlük rendelek, nagyon korrektek, tényleg. Ha bármi kérdésed van, használd a hozzászólás funkciót.

Szólj hozzá!

Címkék: graffiti

Egy kis mondóka

2012.07.31. 17:21 Snar

Rengeteg graffitivel foglalkozó blog létezik e kerek világhálón. Biztos ti is ismertek egy jópárat, mint ahogy én is. Abszolúte nincs szándékomban rivalizálni egyikkel sem, én csak szeretném kipótolni azt, ami szerintem belőlük hiányzik. Biztos vagyok benne, hogy ha ezt olvasod, akkor téged érdekel a graffiti, és ha érdekel a graffiti, akkor vagy értesz hozzá, vagy szeretnél érteni hozzá. Ha szeretnél érteni hozzá, akkor sajnos ezekhez a blogokhoz hiába fordulsz, és itt jön el az, hogy kimondom: mától kezdve segítő kezet nyújtok a kezdő firkászoknak.
Szerintem kezdjük azzal, hogy megsúgok egy pár alapfogalmat.
(persze előbb kattints a "tovább" gombra)

Szólj hozzá!

Címkék: graffiti

Egy kis történelem

2012.07.31. 16:11 Snar

Remek kis film a 80'-as évekből, körülöleli az egész hip-hop kultúrát, egy kis Graffiti, egy kis Break dance, és ez-az, de főleg a graffitiről szól, érdemes megnézni, nagyon jó film, nekem nagyon tetszett, már többször is megnéztem.
5 részben van feltöltve, íme az első:

Szólj hozzá!

Címkék: film tag videó graffiti

Ne lopj!

2012.07.31. 15:05 Snar

A háttértörténet röviden annyi, hogy a Chevrolet gyár úgy döntött, hogy egy graffitis munkáját használja fel reklámként, anélkül, hogy bármilyen engedélyt is kért volna erre, illetve bármi pénzt is fizetett volna a művésznek. Ejnye-bejnye!

Szólj hozzá!

Címkék: reklám vicces graffiti

Graffiti fal

2012.07.31. 13:24 Snar

Gondolom sokan valami össze tagelt, vagy bombázott képet vártok. Viszont én egy olyan épületet mutatok be, ami talán minden tagger álma lehet. Az Ausztrál Melbourn-ben készült ez az egyedi tervezésű ház/épület, amit egy művész számára épített az ITN Architects.

graffiti-architecture.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: tag ausztrália képek street art épület legális

Olimpia

2012.07.31. 11:09 Snar

Olimpia. Mit is lehetne mondani róla? Őszintén szólva nem is tudok mit írni, hiszen az olimpia az, ami legkevésbé érdekel. Beszéljenek róla inkább a képek:
olimpia1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: anglia képek olimpia street art graffiti

Nem csak a 20 éveseké a világ

2012.05.29. 12:25 Snar

De nem ám. Elég nagy visszhangja van most a 74 éves romániai asszonynak, aki egy autófestő spray-jel állt bosszút a háztömbfelügyelőjén, a magas költségek miatt.
Sajnos akárhogy kerestem, képet nem találtam az akcióról, de a hírek szerint nem egy műalkotásról van szó (ebben én is biztos vagyok).

A Román rendőrség a nőt kb. 45.000 forintos bírsággal sújtotta.

Ja, és: amint ezt többen észrevehették, a blog egy jó ideje meg van állva, nem szeretnék most kifogásokat keresni az okára, legyen elég annyi, hogy magánügy.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek graffiti

Oroszok... Deadline trailer

2012.03.29. 17:49 Snar

Az oroszok készülnek kiadni egy HardCore filmet, még ebben az évben, és ennek a filmnek a trélerje ad egy kis kóstolót nekünk, hogy mire számíthatunk, körülbelül.

deadline_trailer.jpeg

Videó a Tovább gombra kattintva érhető el. 

Szólj hozzá!

Legális volt a metró firkálása Bukarestben

2012.03.29. 16:06 Snar

Rengeteg graffiti versenyről hallottam, amit a víz világnapja alkalmából szerveztek, ám ez a bukaresti egy kicsit különlegesebb, mint a többi. A fiatalok elkaptak egy egész metrószerelvényt, amit teljesen legálisan firkálhattak.

Képek a kész alkotásokról a Tovább gombra kattintva érhetők el.

Szólj hozzá!

Címkék: románia street art graffiti legális

Chelles Battle Pro 2012 Hip Hop fesztivál Franciaországban

2012.03.29. 14:34 Snar

Már 2000 óta a "Chelles Battle Pro" hozza össze a legjobb B-Boy-okat, DJ-ket és Writereket a világ minden tájáról. Idén a Franciaországi Chelles-ben került megrendezésre, egy hatalmas raktárban.
chelles-battle-pro-2012.jpg

Videó a Tovább gombra kattintva érhető el. 

Szólj hozzá!

Címkék: videó verseny franciaország graffiti

Spray Paint Beijing

2012.03.28. 14:31 Snar

Minap böngészgettem a csodálatos internet világában, amikor rábukkantam a tudomásom szerint első kínai graffiti film tréjlerjére. Én részemről kíváncsian várom a teljes filmet, mert nagyon érdekel, hogy mit munkálkodnak a kínai kollégák.

peking.jpg

Videó a Tovább gombra kattintva érhető el.

Szólj hozzá!

Hogyan készíts egyszerű Throw-Up graffitit

2012.03.27. 12:07 Snar

throwup.jpg

Videó a Tovább gombra kattintva érhető el.

Szólj hozzá!

Keddi filmezés

2012.03.27. 10:39 Snar

Remélem sokan láttátok már az "Exit trough the Gift Shop" című filmet, ami leginkább a Street art-tal foglalkozik. Ha mégsem, akkor irgumburgum, és gyorsan megnézni, ez egy kihagyhatatlan film!

ettgsmonkey2.gif

A film megnézéséhez kattints a tovább gombra

Szólj hozzá!

Címkék: film videó street art graffiti

Elkészült a Nemzet Színészeinek graffiti-je

2012.03.26. 21:15 Snar

A Suppré-Neopaint faldekorációs csoport tíz nap alatt festette meg a Nemzet Színészei cím néhai birtokosainak portréit a Rákóczi híd (Lágymányosi híd) pesti hídfőjére. A faldekoráció hivatalos átadójára a Nemzeti Színház 10. évfordulójának alkalmából 2012. március 25-én (vasárnap), 14 órakor kerül sor.

A projekt a közvélemény figyelmét először azzal keltette fel, hogy eltűnt róla Raksányi Gellért, azaz Kutya úr a Szomszédokból, pedig az eredeti terveken még szerepelt a képe. Később kiderült, Raksányit egy tervezett liftajtó miatt kellett a bal szélről áttenni a jobb szélre. Azután az szúrt szemet, hogy a Nemzet Színészei közül egyedül Darvas Iván nem szerepel a művön. Mint kiderült, nem politikai okai voltak annak, hogy a színész nem került rá a kompozícióra. A színész özvegye nem járult hozzá Darvas Iván arcképének felfestéséhez.

nemzeti_szineszek.jpg 

A szereplők névsora: Agárdy Gábor, Bessenyei Ferenc, Komlós Juci, Kállai Ferenc, Garas Dezső, Lukács Margit, Sinkovits Imre, Zenthe Ferenc és Raksányi Gellért.

Remélem nem fogják összefirkálni valami hülye kis toyok, szerintem remek alkotás, nekem nagyon tetszik.

FORRÁS 

2 komment

Címkék: képek graffiti legális burner

Félig tűzoltókészülék, félig burner

2012.03.26. 20:19 Snar

Ez ám nagyon érdekes kombináció. A darab alsó része egy kannákkal készített, nagyon mutatós burner, a felső része pedig poroltóból nagy nyomással kipréselt festékkel készült. "Won" nevű graffiti művész kezdte az egészet, ez a darab 2009-ben került fel a falra Észak Filadelfiában:

won1.jpg 

Szólj hozzá!

Címkék: képek graffiti poroltó burner

Pirománia

2012.03.26. 19:55 Snar

Ma már a writerek mindent felhasználnak, ami karcol, fog, fest, szóval mindent, amit csak lehet. Ám egy londoni lakos, Etern valami teljesen újat hozott most fel, ilyet még én sem láttam, pedig nem vagyok új a témában. Következzék egy videó az ú.n. Pyrograffiti-ről:
 

Szólj hozzá!

Címkék: tag videó graffiti