Graffiti Blog

Graffiti blog mindenkinek, akit foglalkoztat a téma. Képek, videók, hírek, cikkek, és még sok egyéb extra.

Szavazás

My Web Poll
Szeretnél sketch battle-t a blogon?

Igen
Nem

Címkék

Graffiti technikák

2012.08.01. 14:47 Snar

Tegnap ugye elindítottam egy Tutorial rovatot. Ez a következő része, amely a technikákról és az eszközökről fog szólni.
Graffitizéshez gyakorlatilag mindent használhatsz, ami nyomot hagy maga után. Nincs korlát, a világ nem a festékszórónál áll meg. Most felsorolok pár népszerű technikát.
Roller / rollup - ez festékhengerrel való graffitizés. Nagyon elterjedt technika, sokan használják, mert olyan helyekre el lehet vele érni, ahova másképp nem nagyon. Viszont sok idő elsajátítani, és nagyon időigényes munka, legalábbis ha nagyot akar az ember készíteni. Eleinte csak kicsibe, az se baj, ha csak egy alap szín van, ne akarjatok fejest ugrani bele, nagyon nehéz, nekem elhihetitek. Íme egy videó, hogy körülbelül miről is van szó:

(továbbiakhoz kattints a "tovább>>" gombra.)

Poroltó / permetező - Ezeket többnyire óriás tag-ek készíésére használják. A poroltóból kiöntik az anyagot, feltöltik festékkel, majd kompresszor, vagy kézipumpa segítségével (kinek mire van lehetősége) feltöltik levegővel, így nagy nyomás lesz benne, és óriás festékmennyiséget présel ki magából. Íme egy videó:

Rengeteg technika létezik még ezeken kívül, de azok kevésbé népszerűek. Most jöjjön a 2 alap, amiket már évtizedek óta a legfőbb formáknak tartanak - a kanna és a filc.
A filcekről már írtam, most jöjjenek a kannák.
Mint már legelső cikkben említettem, méret és nyomás szerint osztjuk fel őket. A nagy nyomásúakat a gyors akciókhoz, míg az alacsony nyomásúakat a precíz munkához használják. Mutatok is egy-egy videót, hogy lássátok a különbséget.
Íme egy magasnyomású:

És íme egy alacsony nyomású:

A markerekről már nem szeretnék szót ejteni, hisz azokról már írtam külön egy cikket. Remélem tudtam segíteni, szevasztok!

Szólj hozzá!

Címkék: videó poroltó

A bejegyzés trackback címe:

https://graffblog.blog.hu/api/trackback/id/tr464690604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása